Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι πωλητές ακινήτων

Πολύ από εμάς, κάποια στιγμή, ο καθένας για τους δικούς του λόγους αποφασίζει να πουλήσει ένα ακίνητο του. Δυστυχώς όμως, πολλοί από τους ιδιοκτήτες κάνουν κάποια λάθη τα οποία δυσκολεύουν πολύ την πώληση. Ή ακόμα χειρότερα, την κάνουν μη πραγματοποιήσιμη. Παρακάτω θα δούμε τα σημαντικότερα λάθη στην πώληση ακινήτου.

Το μεγαλύτερο λάθος

Το μεγαλύτερο λάθος είναι η υπερεκτίμηση του ακινήτου. Το 77% των ιδιοκτητών επιθυμεί να πουλήσει το ακίνητο του σε τιμή αρκετά υψηλότερη της αγοράς.

Τα υπόλοιπα λάθη

Το 23% δεν επιθυμεί την διαπραγμάτευση. Η αγορά των ακινήτων αγαπάει την διαπραγμάτευση, πρέπει να είστε έτοιμοι και θετικοί προς αυτήν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το 80% των σημερινών πωλητών είχαν δεχτεί προσφορές στο παρελθόν. Μάλιστα πολλές φορές μεγαλύτερες της τιμής που ζητάνε σήμερα και την αρνήθηκαν. Το 20% αρνείται να επισκευάσει ή να ανακαινίσει το ακίνητο του. Πολλά ακίνητα θα μπορούσαν να πουληθούν πολύ πιο εύκολα. Και κάποιες φορές και πιο ακριβά εάν οι ιδιοκτήτες τους είχαν προβεί στην έστω τυπική συντήρηση τους. Η ανακαίνιση επηρεάζει παρά πολύ και την αγορά των ενοικίων.

Ο Έλληνας ανέκαθεν επένδυε στην ακίνητη περιουσία η οποία παραμένει ως η ασφαλέστερη επένδυση παγκοσμίως. Βέβαια παράλληλα αν δεν αποφέρει κέρδη μπορεί να γίνει ένα μεγάλο βάρος για τον ιδιοκτήτη του. Επομένως όταν κάποιος μπαίνει στην διαδικασία να το πουλήσει το ακίνητο του πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του κάποιους σημαντικούς παράγοντες ώστε η πώληση του να γίνει άμεσα και γρήγορα.

Είναι λάθος όμως να πιστεύουμε ότι θα βρεθεί κάποιος να αγοράσει το ακίνητο μας σε διπλάσια ή τριπλάσια τιμή της αγοράς. Επίσης, πολλοί εσφαλμένα πιστεύουν ότι ένας αγοραστής από το εξωτερικό θα δώσει παραπάνω χρήματα για το ακίνητο τους. Είναι λάθος, διότι οι ξένοι κάνουν πολύ πιο λεπτομερή ανάλυση της αγοράς και των τιμών. Επομένως, εάν πράγματι επιθυμείτε να πουλήσετε το ακίνητό σας, ελέγξτε πολύ καλά την αγορά ή ζητήστε βοήθεια από τον μεσίτη σας. Γιατί υπάρχουν και παράγοντες που επηρεάζουν το ακίνητο σας αλλά για τους οποίους δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Αυτά θα τα αναλύσουμε στα παρακάτω άρθρα μας.